Guifi.net, la xarxa lliure

Des de Gotes.org entenem que les persones som éssers socials i de cada vegada estam més influenciats pel desenvolupament tecnològic. Per això, entenem que les comunicacions entre persones són un bé comú que ha d’estar per sobre dels beneficis particulars. Han d’estar al servei de la gent i ser de tothom.

El projecte Guifi.net va sorgir el 2004 amb aquests mateixos objectius: que la xarxa d’Internet sigui propietat dels usuaris que l’empren, que estigui oberta a la participació de totes les persones i on no es controli el contingut ni les dades que s’hi transmeten. Des de llavors, Guifi.net ha anat creixent fins a convertir-se en la xarxa d’aquestes característiques més gran del món amb centenars de milers de punts des d’on la gent pot connectar-s’hi.

La iniciativa compta amb la tutela d’una fundació sense ànim de lucre, la Fundació Guifi.net. Per tal d’arribar a tots els llocs possibles, el projecte compta amb una extensa xarxa de voluntaris, cooperatives, associacions i empreses que fan la feina de desplegar Guifi.net a cada territori i fer-la útil per a la gent que hi viu. Gotes.org hi participa com un participant més i la xarxa que desplegam per fer arribar Internet a tots els punts de la vall forma part d’aquesta iniciativa. Les quotes que cobram serveixen per pagar la infraestructura i els serveis necessaris.

Si estau interessats en participar en la xarxa o voleu aprendre més, podeu consultar la web de la fundació Guifi.net i el mapa de cobertura. Per qualsevol qüestió tècnica també podeu contactar amb nosaltres i estarem encantats d’ajudar-vos.